Serpent publica el seu primer àlbum, “Lluna Roja”

Lluna roja és el primer àlbum complet de Serpent, un projecte de post-hardcore molt recent format per Sergi “Beni” Bertran (procedent de The Gundown),  Enric Altimis (d’Appraise), Marc EM (de The Anti-patiks) i Fran (de Col·lapse). El grup, format a Barcelona en l’any 2016, fins ara només comptava amb una demo en què Sergi i Enric ja perfilaven el so post-hardcore que, ara ja en qualitat de quartet, desenvolupen en aquest debut. El disc, produït pels estudis BCore, consta de 10 cançons i ha suposat una producte sòlid de l’escena underground catalana.

El so d’aquest primer LP es caracteritza per la subversió dels tradicionals patrons rítmics i melòdics del hardcore i el punk, però sense faltar-hi la veu rasgada, les guitarres desbocades i els ritmes ràpids. En algunes cançons, com King Kong o el senzill Gel, la influència dels dos gèneres és especialment present; però en altres com Sants innocents o  Mata’m (soc pobre) es poden trobar parts, fins i tot, més pròximes al rock progressiu, amb canvis de ritme constants i uns riffs que transmeten tot el dolor infundat en el disc. Quan comença el primer, cada tema t’arriba com un crit d’angoixa, la sensació de voler escapar mentre les parets es tanquen al teu voltant. La sensació és la d’un mur de so devastador, que t’agafa i no et solta en cap moment. 

Si bé als Països Catalans el rock dur, el heavy-metal i el hardcore ja són gèneres que no tenen una tirada especial, un disc amb una direcció tan novedosa com el post-hardcore és una aposta més arriscada encara. Però, el que sí que podem afirmar amb seguretat, és que, per a ser un àlbum debut, Lluna roja és un treball extremadament sòlid i ben elaborat on es fa constar l’experiència dels integrants de Serpent.

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

‘Donde nace el infarto’

Recents

Smoking Souls publica el seu quart disc, “Translúcid”

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *