Siroll! – Pagesos Satànics

Pagesos satànics és l’últim treball dels barcelonins Siroll!, un E.P. amb una edició limitada de només 500 còpies en vinil, encara que també està disponible al seu Bandcamp que inclou cinc temes en els que la banda versiona cançons clàssiques de l’escena de rock dur i peces de culte que inspiraren l’estil del que disposen actualment. Segons el propi grup, cada integrant va escollir una de les versions que hi estarien presents per tal de poder mostrar les variades influencies que te el conjunt. 

Aquest àlbum, produït exclusivament per al Record Store Day de 2019, és una obra en la que els músics han volgut divertir-se i experimentar. Estilísticament les cinc covers no s’assemblen gaire al que Siroll! fan habitualment, això es deu en part a que, per a gravar aquest disc, la banda ha col·laborat amb el bateria de Soziedad Alkoholika, Alfred Berengena. Des del principi, comença jugant amb el seu gimmick: el que anomenen Metal de la Muntanya, el qual es veu, sobretot, a la cançó que dóna títol a l’E.P., que reivindica l’origen rural de la banda. És a dir, Pagesos satànics en certa mesura fa el mateix que la pseudoidentitat de narcos satánicos de la banda mexicana de grindcore Brujería, sols que en lloc de hierros, polvos y chiva tenim tractors, forques i cops de falç.

També hi és present la típica actitud contestatària que es sol trobar a les lletres de Siroll!, però aquesta vegada amb el toc d’humor i autoconsciència que caracteritza tot l’E.P.. Això ho podem veure en la cover de la cançó de Judas Priest Judas rising, parafrasejada com a una èpica sobre l’exconseller Santi Vila titulada  En Santi torna. El mateix també podem vore sobre les opinions del grup sobre la pròpia escena musical, condensades en el tema Vas de punk, que versiona el tema Vistes de punk dels madrilenys Raskaipika.

En general, Pagesos satànics conté un estil musical atractiu, i el que és més important, aconsegueix que l’oient s’ho passe tan bé com la banda gravant. Siroll! hi refresca i modifica sons durs i bruts de bandes com Entombed i Brujería, a la volta que conserva la canya dels clàssics de Priest i Mötorhead. En resum, encara que ens trobem amb un disc de versions, n’és un que realment aporta a les influències que agafa i realment arriba a crear un album del que es pot gaudir.

Pagesos Satànics E.P. by Siroll!

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Mireia Vives i Borja Panalba publicaran el seu tercer disc

Recents

L’acampada Jove és un espai de reivindicació

Primer aniversari Sons de Xaloc: publiquem el millor d'aquest any. Enllaç

X
X