Smoking Souls publica el seu quart disc, “Translúcid”

Allà pel 2013, després d’una temporada rodant per la Marina i voltants, Smoking Souls presentava a la Mistelera (La Xara) el seu primer disc d’estudi: L’espenta. Sis anys i centenars de concerts després, el grup de Pego es troba en un moment difícil d’imaginar per a tots els qui estàvem allí aquella nit. I és que des de la publicació d’aquell disc no han fet més que avançar, sense pressa però sense pausa.

A L’espenta el va seguir Nòmades (2015), amb una gira en la qual van recórrer de sud a nord tot el territori i van començar a expandir la seua música més enllà del Sènia. Amb Cendra i Or (2017) es van consolidar en el circuit valencià amb un directe molt potent i van recórrer tota Catalunya i gran part de l’estat espanyol.

I és que la banda pegolina ha treballat de valent des dels seus inicis, així ho demostren també els diferents singles que han publicat al llarg d’estos anys i que han ajudat molt al creixement del grup. Nit salvatge, L’últim ball o Líquid en són alguns exemples, aquest últim publicat aquest mateix any; a més de la sèrie de versions de cançons pròpies en acústic Paratges preferits, publicada al llarg del 2017.

Amb el seu quart disc tornen les lletres i melodies de veu apegaloses, els sons melòdics però contundents  i els ritmes molt diversos. Tres han sigut els avançaments en forma de videoclip. Volves de neu va ser el primer tema escollit i, si bé era arriscat començar amb la cançó més lenta del disc, la rebuda ha sigut inmillorable. Amb els següents singles, La trinxera i Adéu, no ens van deixar peu a dubte de la qualitat i la contundència que anava a tenir el disc.  Translúcid és, en definitiva,  risc, innovació, qualitat i contundència.

El dijous passat tinguérem l’oportunitat d’escoltar per primera vegada els tres avançaments de Translúcid en directe, en el concert de fi de gira de Desakato a la Riviera de Madrid que els pegolins es van encarregar d’obrir. Per a escoltar la resta de cançons en directe haurem d’esperar fins la presentació del disc que tindrà lloc l’1 de febrer a Ondara.

Enric Moll

Filòleg de professió i guitarrista d’afició. Col·labore en Sons de Xaloc com a corrector i, quan em ve la inspiració, com a redactor.

Anteriors

Serpent publica el seu primer àlbum, “Lluna Roja”

Recents

Fanksilvania: “fank” amb a