Smoking Souls s’emporten 3 de 6 nominacions als Premis Ovidi

De les sis nominaciones que tenien en els Premis Ovidi Montllor, Smoking Souls n’han guanyat tres: Millor disc de rock, Millor producció i/o arranjaments i Millor disseny; aquesta última, concretament, per a la dissenyadora Helga Pérez. Els guardons es van entregar en la gala celebrada pel Col·lectiu Ovidi Montllor el diumenge 8 de novembre al Teatre Calderón d’Alcoi. La edició d’aquest any dels premis també ha comptat amb dues categories noves: Millor cançó sobre la pandèmia, que guanyà el projecte VerdCel pel tema Mans de cel; i la Millor versió #Ohvidi, entregada a Ofèlia per la cover de Tot esperant Ulisses.

De la resta de nominacions ja conegudes la de la gala, la de la Millor cançó va ser per a Pau Alabajos per la composició Kintsugi del seu últim elapé Les hores mortes (2020, RGB Suports), una cançó sobre la pèrdua de la persona amada i sobre com «afrontar el punt i apart». Per una altra banda, els valencians Tenda es van convertir en els guanyadors en la categoria de Millor disc de grup revelació, per el seu debut homònim. Ja pel que fa a les nominacions vinculades a diferents gèneres musicals, Espremedors (2019, Halley Supernova) de La Fúmiga va esdevenir el Millor disc de mestissatge, mentre que el millor àlbum de pop va ser Volem els ponts (2020, autoeditat) d’Atlàntic. El trio femení Marala, van ser les guardonades en la categoria Millor disc de folk pel seu treball A trenc d’alba (2020, U98 Music) i, finalment, Cançons de fer camí (2019, Bureo Músiques) de Mireia Vives i Borja Penalba es va coronar com el Millor disc de cançó dels Ovidi d’enguany.

En quant a la Millor lletra, el premi va ser per a Néstor Mir, per Adéu Amic, del seu àlbum Un immens i infinit continent (2020, Malatesta Records). El Millor videoclip, segons el jurat dels Premis, acabà siguent el de Passatgers de Gem, un vídeo amb un estil de collage visual marcat per la inclusió de diferents formats i mitjans audiovisuals creat amb el guió, direcció i direcció d’art de Mònica Llop.

D’aquesta manera conclouen uns Premis Ovidi excepcionals, marcats per la pandèmia de COVID-19 i les diferents iniciatives que ha desenvolupat el COM (Col·lectiu Ovidi Montllor) durant aquest 2020. A més, els Premis d’enguany formen part de l’Any Ovidi, que, amb motiu de l 25é aniversari de la mort de l’artista, continuarà fins a març del 2021.

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

[Repàs d’actualitat] Buhos publica el seu nové disc “El dia de la victòria”

Recents

A Alacant el Gel també crema