Tansumica: post-hardcore del Vallès Oriental

Tansumica és un projecte de post-hardcore de Granollers, conformat per Albert Manils, Òscar Òdena i Toni Feliu; tres dels integrants d’un altre grup del Vallès Oriental, Yahi. Aquest projecte més recent representa un retorn als orígens per a aquests tres músics. Amb Tansumica, el trio s’allunya del fluir de les composicions complexes i canviants per les quals es caracteritzava Yahi, a favor d’un estil que, encara que no és menys elaborat, funciona d’una manera molt més directa i abrasiva combinant el conjunt d’instruments bàsic: bateria (Albert), guitarra (Òscar), baix i veu (aquests dos últims van a càrrec de Toni).

El títol del primer elapé publicat baix l’autoria de Tansumica és (2020, autoeditat). Publicat el passat 15 de setembre, l’àlbum inclou 10 talls que parteix d’una essència d’hardcore que desenvolupa a base d’eixa inquietud per innovar que aquests tres músics ja havien mostrat en el seu projecte anterior. Més que ser una mirada enrere, com tot bon disc de post-el que siga, agafa les estructures bàsiques del gènere i les regira amb l’objectiu de dur-les més enllà amb una exploració pròpia. Com ja ve essent habitual, les instrumentals tenen un pes increïble en aquest disc. Els riffs se situen en el marc creat per un ritme que no deixa de tindre tocs progressius, però això no fa que deixen de ser distorsionats i, en parts, dissonants.

En definitiva, Tansumica és un projecte format per artistes ja veterans que, amb només un àlbum, han sabut deixar clara la intenció que tenen amb la seua nova empresa. Com tants altres grups, la revisió del gènere que proposen, més enllà del que solem anomenar post-hardcore o post-punk, inclou una interpretació que resulta indubtablement pròpia i personal.


Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Nunavut ens refugia a l’Hotel Iglú

Recents

Anna Dobon, Annacrusa: “Anirem llançant singles i a finals d’any, si tot va bé, traurem un segon disc”

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.