“Temps”: so únic, íntim i innovador

Temps és el nou disc íntegrament en valencià llençat pel grup de música castellonenc Pleasant Dreams. Aquest grup presenta un estil únic que transmet el seu plaer per fer música. Les seues cançons presenten un cert toc costumista que fan una contínua picada d’ull a la cultura valenciana. L’estil indie i pop és el que predomina en tot el disc, però Pleasant Dreams s’atreveix a fusionar i innovar en cada cançó, la qual cosa fa que cada tema siga únic.

Temps no és un disc que càpiga en cap etiqueta, ja que els estils varien del pop, a l’indie, i després, al rap en qüestió de segons. Aquest fet és el que fa especial al disc de Pleasant Dreams, perquè no deixa de sorprendre en cada gir.

Una altra característica que es pot extreure d’aquest disc són les veus. En tot moment s’aconsegueixen fusions de veus que funcionen molt bé amb l’estil general del disc. Potser la cançó Passa el temps sorprèn més perquè Pleasant Dreams aposta per una veu rapejada.

El disc manté en tot moment veus molt pausades i dolces (tant masculines com una de femenina), per la qual cosa, aquest gir no acaba de quadrar amb l’estil conjunt. Amb tot, l’atreviment és una de les característiques que marca Temps, per això, tot i que sorprèn, no resulta incòmode.

En aquest disc de Pleasant Drems, la música arropa i crea un ambient molt íntim. Aquest grup de música es distància prou del que hi ha actualment al panorama valencià. Sense cap dubte, aquest s’està transformant per donar lloc a grups que no sols aposten pel missatge, sinó també, per fer música diferent.

Pleasant Dreams fa una xicoteta recopilació tant de cançons populars com de cançons que aboguen per la cultura valenciana en el seu disc. Per exemple, trobem No en volem cap, que és una versió de la famosa cançó popular que fa apologia a la festa.

La cançó Ulls Ullets també fa gala de cultura popular, ja que versiona una poesia del borrianenc Josep Palomero, publicada en 1997. Per altra banda, No deixarem de lluitar és una cançó de Marià Albero (1967) adaptada també per alguns dels integrants de Pleasant Dreams.

 

 

 

Tàrsila Galdón

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

Ciudad Jara

Recents

De Pego a Reykjavík: Smoking Souls presenta un avançament del seu nou disc

X
X