Tornaran Malí, Raibo i Mess?

El grup The Mamzelles el van formar l’any 2010 Paula Malia, Paula Ribó i Bàrbara Mestanza. Aquestes  van estudiar art dramàtic a l’escola Eòlia de Barcelona i després van seguir la seua formació a l’Institut de teatre de Barcelona.  Allà es van conèixer i va sorgir la idea de fer el trio musical. The Mamzelles van adquirir gran popularitat amb l’anunci de reciclatge “Envàs on vas?” de la Generalitat de Catalunya, Ecoembes i Ecovidrio. La cançó de Generació Tofu va ser la seua carta de presentació, una cançó de denúncia, trencadora i original que parla de la involució. Van guanyar el Premi Joventut del Concurs Sona 9 l’any 2011. També van crear la cançó oficial de La Mercè 2012.

Que se desnude otra (DiscMedi) va ser l’àlbum de debut del grup, el qual va ser produït pel gran  Miqui Puig i publicat en juny  de l’any 2012. És un àlbum de cabaret pop o pop teatral, amb unes lletres ben peculiars caracteritzades per un humor particular i provocador. Tòtem (DiscMedi), el segon àlbum del grup, va ser publicat en octubre del 2014. Les lletres de tots dos estan escrites en un batibull d’idiomes: català, castellà, anglès i francès. Són aficionades a nomenar en les cançons a personatges rellevants com Friedrich Nietzsche, Allen Ginsberg, Dolors Miquel, Doraemon o Napoleó.

The Mamzelles Teatre va ser una companyia de teatre formada l’any 2012 per les mateixes components del grup. Van representar obres com My sweet country, The experiment, Orgia, Mafia o F.A.M.Y.L.I.A. Aquesta última va ser la primera obra creada totalment per The Mamzelles teatre, amb text de Paula Ribó, direcció de Bàrbara Mestanza i direcció musical de Paula Malia. Aquest any han estrenat Todas las flores, amb text i direcció de Bàrbara Mestanza.

 

Què han estat fent aquests sis anys les components de The Mamzelles?

 

La Mamzelle Malí, o Paula Malia, ha aparegut en Crakòvia, en sèries com El crac, Cites, Si no t’hagués conegut, Benvinguts a la família o Valeria, en pel·lícules com Los inocentes o Gente que viene y bah i interpretant obres de teatre com Safari Pitarra, La importància de ser Frank o Jacuzzi. Actualment està fent la sèrie de El vecino.

 

 

La Mamzelle Raibo, o Paula Ribó, a banda de fer doblatge des de fa un bon grapat d’anys, ha dirigit obres de teatre com Cinco tonos del color azul o El Chinabum, ha actuat en altres com en Yo quería ser una chica Almodóvar pero dejó de tener sentido o Richard III and They’ve never heard of love, en cine i TV l’hem poguda veure en Crackòvia, Quién eres  o Com si fos ahir. Ha fet algunes seccions en Catalunya Ràdio i va publicar un llibre anomenat Vértigo. Però Paula aquest any està posada amb la música de nou, amb el nom de Rigoberta Bandini ha estrenat quatre singles autoeditats amb un estil molt propi i diferent.

 

A la Mamzelle Mess, o Bàrbara Mestanza, l’hem vista sobretot en el món del teatre dirigint i interpretant obres com Taylor Swift, Rara!, Six Sex Scenes o Pocahontas o la verdadera historia de una traviesa, entre moltes altres. Però també ha aparegut a sèries de TV, programes o pel·lícules com Los inocentes, Crakòvia, Sin Identidad, Amar es para siempre o La Pelu. A banda d’haver sigut la jurat al concurs de talents Oh Happy Day de TV3. L’hem poguda escoltar també a la ràdio en alguns programes setmanals de Catalunya Ràdio o Mas morning 80, i a alguns doblatges.

 

És cert que The Mamzelles han deixat un poc de banda el món musical, endinsant-se en el de la dramatúrgia, però no descarten una tornada. I nosaltres estarem esperant-les amb moltes ganes.

Neus Francés i Jordà

Neus Francés i Jordà

Vinc d'El Comtat i soc una matemàtica amant de les lletres. M'encisa llegir, escriure, fer teatre, cantar a la dutxa i el món del cinema. Adore l'ska-jazz, la cúmbia, el reggae i l'indie. Els Amics de les Arts, Obrint Pas i Oques Grasses són els meus referents musicals. Em sol agradar la típica cançó que es posa al disc per a plorar i semblar una intensa.

Anteriors

La revitalització del reggae a través d’Adala

Recents

La meravellosa energia de Power Burkas