Tornarem a gaudir i, mentrestant, els esdeveniments s’ajornen fins, mínim, la tardor

La Covid-19 ha alterat tot el que coneixíem fins ara. La cultura i, en especial, el sector musical s’ha vist agreujat amb l’estat d’alarma i el posterior confinament. Això ha provocat la suspensió de nombrosos actes, festivals, presentacions de disc…Anar-se’n de “festi” encara es veu massa lluny i, per això, s’han convocat nombrosos festivals en streaming els últims dos mesos. Festivals que Sons de Xaloc ha anat transmetent els nostres lectors com una mena de crònica. Tot per intentar seguir aquesta “nova normalitat”, de la que tant parlen els nostres polítics últimament.

Fa exactament dos mesos des que un dels nostres redactors, Vlad Hostyuk, va fer una peça informativa amb la intenció de recopilar tots els festivals o concerts que s’havien confirmat i posteriorment anul·lats a conseqüència de la Covid-19 per tal d’informar els nostres lectors. Molts dels festivals que en març s’anul·laven encara no tenien data. Per això Sons de Xaloc ha decidit fer un altre recull de les noves dates que s’han confirmat i altres novetats que la redacció considera rellevant comentar.

Els festivals alacantins Montgorrock (Xàbia) i Rocanrola (Benidorm) seran ajornats ambdós als dies 25 i 26 de setembre. Mentrestant, a la Ciutat de les Arts i les Ciències, el Festival de les Arts s’ha ajornat fins al 2 i 3 d’octubre de 2020. El festival SanSan, celebrat a la localitat de Benicàssim, s’ha ajornat fins als dies 9, 10 i 11 d’octubre de 2020. Mentrestant, les mateixes dates de la celebració del SanSan, a Villarrobledo, Albacete, els dies 8, 9, 10 i 11 d’octubre de 2020 tindrà lloc el festival Viña Rock. 

Els festivals més representatius del nostre estiu com poden ser l’Acampada Jove, el FIB o l’Arenal s’han ajornat fins a l’any que ve. L’Acampada Jove se celebrarà a Montblanc el 15, 16 i 17 de juliol de 2021. D’altra banda, l’Arenal Sound se celebrarà la primera setmana d’agost, com és costum, però del 2021. Destacar que des d’aquest festival les entrades seran vàlides per al 2021. Finalment el FIB no ha especificat les dates concretes però sí que se sap que se celebrarà el juliol de 2021. A més a més, l’Aplec dels Ports també ha suspés els seus esdeveniments per aquest estiu i se celebrarà el 23, 24 i 25 de juliol de 2021 a Forcall. El Festiuet també ha anunciat l’ajornament del seu festival fins, de moment, el 10, 11 i 12 de setembre de 2020. No obstant això si no es poguera celebrar, s’ajornaria fins al 2021. De moment, l’únic festival que no ha suspés els seus esdeveniments és el Feslloc, veurem com avança aquesta situació.

Pel que fa a les gires, Tardor ha ajornat el seu concert de presentació d’El mal pas a Madrid, programat en un principi per al dia 28 de març. A Madrid ens quedem perquè la presentació del disc de Ciudad Jara que es presentava al març en la sala Joy Eslava s’ha ajornat fins a l’1 d’octubre de 2020. A més a més, una de les últimes notícies és que Txarango ha anunciat que s’ajorna la seua gira fins que les condicions permeten celebrar la que serà la seua última gira. No molt lluny, a Barcelona, els Arc de Triomf han anunciat una nova cita per presentar el seu primer àlbum Nascuts per Molestar el 21 d’octubre del 2020. I, finalment, Buhos, qui va anunciar el llançament del seu proper disc per a la tardor anuncia que 13 de març de 2021 al Sant Jordi Club a Barcelona i el 26 de març de 2021 a la sala La Riveira de Madrid es presentarà el seu pròxim disc.

Aquest només és un recull de les últimes dates que es coneixen fins ara. En resum, tots els concerts i presentacions s’han ajornat, com a mínim, fins la tardor, exceptuant els festivals on es reuneixen més persones. Des de Sons de Xaloc seguirem informant de noves dates o modificacions d’aquestes noves dates dels grups perquè els nostres lectors estiguen informats de totes les novetats. Tot perquè quan tornem a gaudir dels nostres grups preferits ho fem amb les millors condicions possibles. Quan tornem que, de segur que ho farem, serà amb més força que mai.

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no em trobes escoltant música em trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

Música en valencià: passat, present i…futur?

Recents

“Roots en la catedral”, el tema confinat de Roots Club