Tornen els ‘Sons d’hivern’ als carrers de Pego

Des de fa quatre anys l’associació cultural Atzaïla celebra a Pego el Festival Sons d’Hivern, un festival que, malgrat el fred d’aquesta època de l’any, aconsegueix traure al carrer centenars de persones per gaudir de música en directe.

Durant quatre dies, tres grups actuen per la vesprada de manera consecutiva als carrers del centre històric i a diferents llocs emblemàtics del poble de forma que la gent va traslladant-se d’un concert a l’altre. D’aquesta manera es crea un ambient familiar i festiu durant les festes nadalenques.

En aquestes quatre edicions, pels carrers de Pego han passat una gran quantitat de bandes d’arreu del País Valencià, però sobretot s’ha apostat pels grups locals. I és que La Marina i més concretament Pego són considerats per molta gent, i amb raó, com l’epicentre de la música valenciana moderna.

Grups com Smoking Souls, Lilit i Dionís, Reacció, El Hombre Viento, A pèl, Blat, Trilogy, Tàndem, Trescant, Quintet Al Vent, Raquel Mengual, Jaume Ginestar, La clandestina, Voodoo Bolaget, Muzak, Swing 111, Niños Cantores o Ferretería Rosario són alguns exemples de la gran varietat de grups amb què compta el poble de Pego i què hem pogut veure al festival Sons d’Hivern, a més de l’Agrupació musical, Batukambra, l’Orfeó o La coral i la Rondalla. L’edició d’enguany compta amb dotze grups i culminarà amb l’actuació de Xavi Sarrià el dissabte 29 a l’Espai Veïnal, seguit de Tremp al passeig Cervantes.

Iniciatives com aquesta ajuden a posar en valor la música en directe i mantenen ben viva la nostra cultura, una cultura tan lligada a la festa i a la música al carrer. I és que el País València és el territori d’Europa on més músics hi ha per metre quadrat, poca broma.

Enric Moll

Filòleg de professió i guitarrista d’afició. Col·labore en Sons de Xaloc com a corrector i, quan em ve la inspiració, com a redactor.

Anteriors

Nacidos de la tierra torna als seus inicis a “No van a parar”

Recents

L’amor i el desamor a “Roma”, de Cactus

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.