“Torres d’Ivori”: la versatilitat d’uns Noctämbuls cada vegada més sòlids

Torres d’Ivori (Rock CD Records) és l’últim àlbum d’estudi de Noctämbuls, un grup de heavy metal i rock dur amb membres procedents de les comarques catalanes de Garraf i Baix Penedés. Formada per Xiscu Rubio, Txärli Marró, Rafa Ballesta, Arnau Carbonell, Ruben Bailón i Pep Fillat, la banda ha publicat aquest àlbum en octubre de 2019 amb el segell Rock CD Records. Aquest, a més, és el segon de la seua discografia, després del seu elapé debut homònim.

Aquest disc, totalment, és un cant d’amor al hard rock i el metal primigeni que indubtablement ha conformat el so d’aquest grup. Les guitarres melòdiques de l’estil de la nova onada britànica, els ritmes ràpids i els triplets de doble pedal o, fins i tot, l’homenatge a l’himne Holy diver de Dio a la cançó Negra nit fan veure que el grup estima de veritat la música que fan. 

Tanmateix, dir que Noctämbuls és un grup que es dedica a fer homenatges seria no fer-los cap justicia. Durant el transcurs de l’àlbum, combinen constantment melodies de guitarra pròpies de grups com Saxon o Iron Maiden amb riffs distorsionats. Aquestes combinacions es poden discernir sobretot a temes com Porta’m a un altre món o el tema que dóna títol a l’àlbum. Tampoc cal ometre l’ús en les composicions de l’harmònica de Xiscu, que en alguns casos guanya un protagonisme similar al de la guitarra solista. El disc també compta amb diverses colaboracions, entre elles el japonés Yuji Miura de Sadistic Duty o Josep Maria Corominas, exguitarrista de tota una institució del rock català com era Sangtraït. Torres d’Ivori no només és un àlbum variat per la seua elaboració musical, sinó també per les seues lletres.

L’elapé porta a l’oient a un viatge on tenen cabuda tant els mites de Porta’m a un altre món, com festa del tema Tiracanyes o la melancolia de cançons com Clavat al cor i Reconstruïm els somnis. Aquesta versatilitat, juntament amb un estil musical visiblement més consolidat, fa que aquest àlbum siga una potentíssima carta de presentació per a Noctämbuls.

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Blaumut retorna amb “0001”

Recents

L’energia d’Arc de Triomf

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *