Txarango fa ressò d’una altra injusticia mitjançant la música

Baix el lema ≪ prous xiquetes i xiquets a les presons≫, l’escola de Sankhu (de l’organització nepalesa Prisoner’s Assistance Nepal) i conjuntament amb Txarango han muntat el videoclip de la cançó Esperança, dins l’àlbum Som un Riu, per tal de denunciar la presència d’infants a les presons nepaleses en les que viuen sota condicions inhumanes. 

L’organització Prisoner’s Assistance Nepal s’encarrega principalment de combatre i oferir una millor vida als xiquets i les xiquetes que viuen, com ja hem comentat anteriorment, en condicions inhumanes a les presons del país. Per tal de poder-hi col·laborar, baix del videoclip s’ha posat un link que porta directament a l’organització que ha creat el grup musical català @casaterraorg en la que hi podem donar una xicoteta quantitat de diners per tal de millorar la qualitat de vida d’aquestos menors. 

Al videoclip hi trobem els principals afectats d’aquesta situació, els infants, els quals mostren amb un somriure ja que com bé diu la lletra: ≪esperança, tornarem a començar≫, referint-se a que l’últim que un ésser humà perd és l’esperança i, en aquest cas, a que la situació millore per als implicats. A més a més, es pot apreciar com aquestes persones fan la seua vida quotidiana ja que apareixen plànols amb gent cuinant, jugant, o bé menjant i també en les condicions en les que viuen. 

D’altra banda, també ens donem compte del clar missatge que Txarango vol llençar cap als països del primer món, que som els culpables més directes que aquestes persones visquen baix aquestes condicions. Destaquen principalment els cartells en els que hi posa: ≪no child in prission≫, ≪freedom≫, ≪be rebel≫ o, també ≪hope≫ i ≪love beyond the bars≫ que es troben en anglès per tal que el missatge arribe més lluny i, amb això concienciar a la societat del primer món. 

Una vegada més, Txarango ha utilitzat la seua imatge per fer pública una denuncia i aprofitar el món de la música per fer ressò d’aquesta situació tan injusta i, com he comentat anteriorment, concienciar a una societat que només es preocupa pels interessos econòmics i el seu propi benestar en lloc de fixar-se en el que li envolta. 

 

Àngela Sánchez

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no me trobes escoltant música me trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

Foscor – “Els sepulcres blancs”

Recents

Veu principal, Pablo Valle: “Apologia és un projecte totalment diferent, amb gent diferent i més major”

X
X