Udol: stoner i doom metal al fulgor de les pires

Udol és un duo de stoner rock i doom metal procedent del poble de Caldes de Montbui (Barcelona), format pel guitarrista Joan Roquerias (ex Evilhorse) i el bateria Adrià Boluda (ex Golem). Pel que fa a les veus, el gros de la interpretació de les lletres recau en Adrià, mentre que Roqueries s’encarrega de fer-hi els cors. Actualment el grup compta amb dos treballs d’estudi gaire curts. El primer és l’EP homònim Udol, publicat en 2014 i inspirat en la mitologia grega; i 153 lliures i 17 salaris, un treball conceptual sobre les llegendes de bruixeria a la seua localitat natal.

Encara que el duet no ha produït una discografia notablement extensa, ja s’hi pot observar una evolució en la seua música. Per exemple, en el sò del disc homònim hi podem trobar molts elements com parts més properes al hard rock clàssic i noise rock, fins i tot, una secció amb veus guturals. És cert que hi son presents elements del doom i el sludge com els riffs de guitarra distorsionats i estirats, però es senten més com una cosa separada de la totalitat de la cançó. Pel contrari, en 153 lliures i 17 salaris les parts lentes s’incorporen a la resta de seccions d’una manera més orgànica junt a harmonies vocals molt aconseguides. D’aquesta manera, el segon ep, afegint-li la seua temàtica conceptual sobre la crema de bruixes, aconsegueix crear un estil ja ben definit per a Udol.

Actualment, el duo de Caldes es troba fent concerts amb grups com Adrift, Matching Radio o Tears in Rain, però algunes de les seues publicacions a FaceBook ja han donat indicis de que el grup es troba preparant material nou. I, encara que desconeguem la data d’eixida, Udol és un projecte musical que indubtablement capta l’interés i demana ser explorat a través d’àlbums nous.

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

El jazz valencià que s’apropa a totes les generacions

Recents

Els discs del 2019

X
X