Un nou himne feminista fet per El Diluvi

Pel 25N, Dia Mundial per a l’eliminació de la violència masclista, El Diluvi oneja la bandera lila en un nou videoclip. “Respira” sorgeix d’unes entrevistes que va fer el grup a dones participants de les manifestacions del 8 de març per conèixer quines sensacions van tenir durant la jornada de vaga. El resultat ha sigut el següent: una cançó que parla d’introspecció, de prendre força i de lluitar contra el masclisme.

Les converses i entrevistes inspiren una cançó que finalment es transforma en aquest senzill. Respirar, pel sentiment introspectiu. També respirar per prendre força i energia, per saber a on, per què i quan un mateix s’ha de posar en marxa.

Però no tot acaba en un text i una melodia. El Diluvi decideix que la presència femenina no s’ha de quedar en l’essència, sinó que també ha de prendre forma en la presència d’una sèrie de dones que acompanyen la cantant de la banda, Flora. Així, l’acompanyen Gemma Polo i Sandra Brake de Roba Estesa, les cantautores Suu i Gemma Humet, Mc Machete de Tremenda Jauría i la rapera Jazzwoman.

I com a resultat apareix “Respira”, que és una mostra de diferents veus femenines i diferents varietats lingüístiques, no només a nivell dels Països Catalans, sinó també estatal. La cançó ha estat produïda, gravada i mesclada per David Rossell.

No obstant la creació d’aquest nou “himne” i, malgrat seguir l’estil musical del grup, s’esperava que fora més reivindicatiu. És a dir, el missatge queda clar però es troba a faltar més contundència i fusionar els estils dels diferents artistes que hi han col·laborat.

[ytp_video source=”d0Uz3pEEpRs”]

 

Àngela Sánchez

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no em trobes escoltant música em trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

Homenatge als mil rostres de València

Recents

‘Donde nace el infarto’

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *