Una nit digna de recordar

La sala Moon de València es va omplir amb aproximadament 500 persones per a gaudir de la presentació del disc El mal pas del grup Tardor, amb deu anys de vida recorrent escenaris. A més, també va ser el concert de presentació de Vienna, grup alacantí que es va estrenar aquest passat divendres 21 de febrer a València amb el seu primer EP nomenat Hem trobat un pis per llogar.

El concert de Vienna, que feien el paper de teloners de Tardor, a la vegada els permetia estrenar en directe el seu primer EP, Hem trobat un pis per llogar, amb una sala mig plena d’espectadors molt pendents d’aquest grup que, poc a poc, va creixent. Això es va notar pel fet que hi havia un grupet de persones que no paraven d’animar-los des de la banda dreta de l’escenari. L’actuació va estar marcada per una sèrie de daltabaixos, tot i això, és justificable per ser el primer concert que fan i tots sabem que els nervis juguen una mala passada moltes vegades.

Arturo, cantant del grup, entre cançó i cançó contava, entre aforismes i poemes, com va sorgir el grup i relatava sobre que el va inspirar per a escriure alguna de les lletres que van conformar la seua aportació a l’EP. Fins i tot, en un moment de sinceritat cap al públic, va comentar que la cançó Per un grapat de dòlars no era precisament de les seues preferides. Tot i aquests comentaris, la presentació d’aquest grup es va fer curta, gairebé va durar mitja hora o un poc més.

L’actuació de Tardor, el plat fort de la nit, es pot conceptualitzar sota dos termes: suor i somriures. Van saber fer ballar el públic, entregat, a través de les seues cançons amb melodies fàcilment Dignes de recordar. Açò va provocar que tant els artistes com els assistents acabaren suant, en una èxtasi musical col·lectiva. Les dues hores i quasi mitja que Tardor va oferir als espectadors va treure el somriure de quasi tot el públic, sobretot en tocar cançons de discs passats com Nevar a València, Vull que comprem una casa, La pols o Ontàrio. Per una altra banda, una sorpresa molt grata per als assistents va ser la incorporació, a partir de la primer quarta part del concert, d’una secció de vent conformada pels músics que van participar en la composició d’El mal pas. 

Finalment, Tardor va tancar la nit amb el tema Benidorm que, per a tocar-lo, van treure instruments de percussió diferents a la bateria com per exemple unes maraques. A més a més, un gest a destacar és que el cantant i guitarrista del grup, Àlex Martínez, en finalitzar l’acte es va acostar a l’estant de marxandatge per a signar discs i camisetes als espectadors que es quedaren per a saludar-lo i comprar alguna cosa. D’aquesta manera, podem dir que es va convertir en una de les actuacions més extenses del grup d’indie-rock valencià, si no la que més, va acabar sent una nit digna de recordar tant per al públic fidel com per als artistes que hi van participar.

Corregit per: Maria Bodí

 

[envira-gallery id=”5844″]

Àngela Sánchez

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no em trobes escoltant música em trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

Anna Sardà, de Roba Estesa: “Nosaltres volem pujar als escenaris precisament per a canviar una miqueta les coses”

Recents

L’empremta valenciana al Viña Rock 2020

Primer aniversari Sons de Xaloc: publiquem el millor d'aquest any. Enllaç

X
X