Una nova setmana de música des de casa

Els músics dels Països Catalans mostren un cop més la seua petjada de solidaritat i segueixen oferint concerts a través de les pantalles per alegrar les vesprades als seus seguidors. En els seus directes, més d’un artista admetia que era molt estrany no escoltar els aplaudiments del públic, o bé, el rebombori propi d’un festival de música. Amb tot, els artistes han seguit tocant per als seus espectadors invisibles, refugiats al caliu de les seues cases. Durant aquest cap de setmana els dies han sigut una mica menys monòtons gràcies a les notes llençades per Andreu Valor, o els festivals a l’Instagram com l’Atòmic Insta Fest o el Casa a Terra. 

Andreu Valor va oferir el seu quart concert en streaming el passat 27 de març i va aprofitar per a cantar diverses peces del seu últim treball, Insurrecte. Per altra banda, el 28 de març fou el torn de l’Atòmic Insta Fest, on van participar artistes com Ebri Knight, Prozak Soup, Pepet i Marieta, o Tesa, entre molts d’altres. L’última mostra de música que es va deixar a les xarxes aquest cap de setmana fou el diumenge amb el Festival Casa a Terra, on van tocar músics de diferents estils com ara Pau Alabajos, Gemma Humet o bé, Cesk Freixas. 

El passat divendres Andreu Valor va ser el primer a encetar aquest cap de setmana. El músic valencià va crear un escenari amb un ambient molt íntim: mentre cantava, els estants plens de llibres i discs decoraven el fons. Les fotografies dels seus ídols també acompanyaven l’estànça, il·luminades per uns llums repartits per tot l’escenari. El cantant va dedicar als seus seguidors algunes cançons del seu últim disc, com Et declare la pau. A més, també va voler realitzar homenatge als seus referents, com per exemple a Joan Fuster. Llevat d’alguns problemes tècnics, va oferir una vetllada carregada de sentiments. 

El festival Atòmic Insta Fest va començar a les 18:00 h, on Mark Dasousa presentava als diferents grups. Aquests tingueren uns pocs minuts per presentar-se i tocar dues cançons. Participaren una gran quantitat d’artistes, grups, i cantautors com per exemple: Prozak Soup, Tesa, Nius de Nit, La Fúmiga, o Lemons. El directe, però, va transcórrer amb alguns problemes tècnics, arribant a aturar-se dues vegades per mala connexió. Amb més qualitat o menys, la majoria dels cantants aconseguiren actuar al festival, que es va allargar fins passades les 22:00 h.

El Festival Casa Terra va estar organitzat per l’ONG Casa Terra. En aquest festival els artistes tractaven de donar a conéixer l’organització, que està en funcionament des de fa un any. Així doncs, el festival va començar a les 16:30 h i cada artista va oferir la seua música des del seu propi perfil. El festival va transcórrer sense grans problemes tècnics. El temps, tot i que va ser limitat, va estar aprofitat per tots els artistes: alguns músics van tocar tres cançons i altres, demostrant la seua efectivitat, van tocar fins a quatre en 15 minuts. Alguns concerts aconseguiren reunir un gran nombre d’espectadors, com per exemple el directe de Cesk Freixas, amb quasi un miler. 

Els artistes han donat molt de joc aquest cap de setmana. Estar tancats a casa els ha permés deixar lliure la seua creativitat i buscar més interacció amb els seus seguidors. Estava clar que aquest cap de setmana no serà menys perquè se’ns presenta l’oportunitat de gaudir de dos esdeveniments més a Instagram. Aquest dimecres a les 18:30 un dels integrants d’Strombers realitzarà un directe per passar les hores mortes. Per altra banda, el 4 i 5 d’abril el compte @músicaenvalencià organitza el Cover Fest.

 

Àlex Franco i Tàrsila Galdón

Àlex Franco i Tàrsila Galdón

Anteriors

La Fúmiga genera engagement amb Plàstic Àiland

Recents

La tornada a la batalla de 31 FAM