Valira obrin una nova etapa amb “Supernova “

Supernova (Propaganda pel Fet, 2021) és el segon àlbum complet dels valencians Valira, un elapé fruit d’uns esforços que, al no poder fer cap gira durant la pandèmia, van haver de ser concentrats en el treball d’estudi. El disc va eixir el passat 12 de febrer –amb l’incorporació de Rober Tolsa com el nou bateria de la banda després de l’eixida de “Pipe” Torres– i suposa un pas endavant per a la carrera del grup pel que fa a explorar noves opcions sonores i desenvolupar el seu estil.

Aquest nou treball inclou 12 cançons que consoliden el que Valira ja va aconseguir amb Ecos de aventura (Propaganda pel Fet, 2021). El protagonisme el continua tinguent la guitarra de l’ex-La Raíz Juan Zanza, amb melodies i riffs ben elaborats que destaquen el just, però tenen un paper clau a l’hora de portar l’àlbum endavant. El que sí que és una novetat molt grata és la incorporació d’elements electrònics i sintetitzadors, que es mesclen d’una manera molt orgànica amb la línia de pop-rock alternatiu que du el grup. Aquesta faceta destaca, sobretot, en temes com Luz errante on els sintes funcionen quasi com una secció de vents; o en Eterna tierra, on l’electrònica realça unes guitarres pròpies del hard rock.

L’apartat de les veus de Supernova compta, a més, amb les col·laboracions de Manuela Vellés, IZARO i Veintiuno. La producció del disc ha corregut a càrrec de Pau Paredes, un treball sense el que seria difícilment possible elaborar una proposta musical amb tantes capes com la que s’ha proposat el grup de Zanza amb aquest treball.. Aquest valor afegit  permet a Valira fer d’aquest segon treball d’estudi una nova etapa per a l’evolució de la sonoritat del grup. Per ara els valencians ja duen tot aquest primer terç de 2021 girant amb la presentació del disc, la data més pròxima és el proper 22 de maig a Alacant on, malauradament per als fans, ja s’han agotat les entrades.

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

L’estima i la quotidianeitat amb ‘L’Eva i la Jana’, de Ginestà

Recents

Oques Grasses presenten “Bye, bye”, un thriller contat en format videoclip

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *