Setmana farcida de llançaments musicals: Zoo, Vienna, Beth, Joe Pask…

Zoo es legitima amb Llepolies, el seu tercer elapé

Aquesta setmana ha destacat especialment pels contundents llançaments de llarga durada. El que més ressò ha generat ha sigut Llepolies (Zoo Records, 2021): el tercer elapé de la discografia de Zoo. El grup liderat per Panxo ha proporcionat el seu públic el  treball més madur i amb un so més depurat que han publicat fins ara. Els seus senzills d’avançament havien estat “Avant” i “Llepolies”(tall de l’àlbum que dona nom al llançament).

Vienna publica el seu primer disc de llarga durada

Tot allò que una vesprada morí amb les bicicletes és el nom del primer elapé de Vienna (La Cúpula Music, 2021), i el seu segon treball després del seu EP debut Hem trobat un pis per a llogar (La Cúpula Music) estrenat fa poc més d’un any. En aquest àlbum, d’onze talls, el duo d’Alacant estén les seues fronteres musicals per mostrar la seua fermesa al panorama musical tant català com valencià. Fins al moment havíem pogut anar coneixent més del seu contingut mitjançant el llançament de cinc senzills d’avançament: “Per uns quants dòlars de més”, “Alacant o el pop d’aquí”, “No és tant això”, “Tira’m a mi la culpa” i “Un altre aire”.

Beth torna amb Origen

La cantant ha publicat el seu cinqué disc Origen (U98 Music, 2021) huit anys després del seu darrer treball Família (Música Global, 2013). A Origen, l’artista combina les tres llengües que sempre ha emprat a la seua música: anglés (al seu segon disc My Own Way Home), castellà (al seu debut “Otra realidad”) i català (present als seus més recents “Segueix-me el fil” i “Família”). Beth havia avançat el seu cinqué àlbum mitjançant dos senzills d’avançament: “Que tremolin els arbres” i “Vals”.

Jo i el Món, nou treball de Joe Pask

Si algun gènere ha destacat aquesta setmana pels seus llançaments ha sigut la cançó d’autor. Un d’ells ha sigut Jo i el Món (Primavera d’Hivern / La Fera CC, 2021), el segon elapé de Joe Pask. “Arrelar”, “Llorer”(amb Laura Esparza i Carlos Esteban), “La de la caseta” i “Pelai 56” han sigut els seus senzills d’avançament, publicats al llarg dels darrers quatre mesos.

Lola Bou i Manel Brancal debuten amb Tallat en dos

Tan sols un any després del naixement del seu projecte (nascut en el memorable març de 2020), el duo castellonenc format per Lola Bou i Manel Brancal ha publicat el seu primer disc de llarga durada Tallat en dos (Autoeditat). La unió dels dos artistes, anomenada també “Sinergia”, va publicar versions i el seu senzill “Màgia a les mans” (present al disc) a l’estiu de l’any passat.

Tipus suite: nou senzill de Manel

Després de publicar per sorpresa el senzill pandèmic L’amant malalta fa un parell de setmanes, Manel ha tret una nova cançó independent sense gairebé promoció prèvia: Tipus suite (Ceràmiques Guzmán, 2021). Enfront de la reflexió al voltant de la incisió del coronavirus a les nostres vides que va suposar L’amant malaltaTipus suite aprofita un videoclip que fa referència als cossiers d’Algaida Montuïri per parlar de l’autonomia econòmica i la quotidianitat de les relacions a una llar pròpia.

Primer concert multitudinari de la pandèmia

El dissabte vint-i-set es va realitzar el primer concert multitudinari des de l’establiment de l’estat d’alarma al 14 de març de 2020. Love of lesbian va defendre el seu directe en el Palau Sant Jordi davant de 5000 assistents que, malgrat no respectar la distància de seguretat, portaven mascareta i es van realitzar tests d’antígens abans d’entrar al recinte. Aquest espectacle pot suposar un experiment que garantisca l’organització de festivals en un estiu que anhelem més ple de música.

Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Sons de Xaloc

Sons de Xaloc

Anteriors

b1n0 tornen a col·laborar amb El Petit de Cal Eril en “DAUS”

Recents

‘Llepolies’: el retorn d’uns ZOO més hedonistes que mai

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *