Xavi Sarrià torna als escenaris de la mà de Key Day

Fa poc més d’un any, Xavi Sarrià i Key Day actuaven en l’acte de clausura de l’Aplec dels Ports a Herbers. Divendres passat, ambdós van tornar a la comarca de Els Ports, aquesta vegada a Morella, per a oferir un concert en acústic, davant d’unes 200 persones i en una realitat molt diferent a la de fa un any.

Els concerts en acústic de Xavi tenen alguna cosa especial, ens permeten veure’l més tranquil i proper amb el públic, encara que aquesta vegada també estava una mica nerviós. En aquest concert van sonar cançons com Nosaltres, Alliberar-nos  o A ple pulmó, aquesta última amb una importància especial, ja que la despoblació és un dels temes més importants a la comarca. Com ve sent habitual, en els seus concerts també hi ha temps per a recordar Obrint Pas, amb cançons com: No tingues por, Som o La flama, entre d’altres. D’una altra banda, Key Day (Clàudia Ferrández) no va realitzar un paper per a res secundari, sinó que era més bé de coprotagonista i va participar en quasi totes les cançons que s’hi van interpretar.

Aquesta proximitat que genera l’acústic és molt ben aprofitada per Xavi Sarrià, que, entre cançons, sol interactuar amb el públic, aquesta vegada, reivindicant la importància de la cultura en aquests moments, recordant a tots els treballadors i treballadores que fan possible aquests concerts i que també han sigut afectats  per la pandèmia. També va recordar els seus anys d’institut i  la figura de Guillem Agulló, del qual se n’ha realitzat una pel·lícula titulada La mort de Guillem, en la qual el cantant ha participat.

Tant Xavi com Key Day han hagut de suspendre tots els concerts aquest any, com a conseqüència de la Covid-19. Malgrat això, durant el confinament han oferit concerts virtuals “com a via d’escapament”. Després del concert a Atzaneta del Maestrat, aquesta ha sigut el seua segona actuació “postconfinament”.

Xavi Sarrià i el cor de la fera tenien prevista la presentació d’un nou disc aquest 2020, però, a dia de hui, no compta amb data de llançament, ja que en paraules del propi Xavi: “El millor és treballar les cançons sense pressa i fer el millor disc possible sense tenir un calendari i no estar pendent d’una data”. Ací us en deixem unes imatges:

Article corregit per Joaquim Cano
De La Nucia (Marina Baixa), graduat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Especialitzat en estudis literaris i treball de corpus lingüístics. Professor de trinxera al Baix Segura. Prop del tsundoku. Poliamorós amb la música, format a escola i carrer. Integrant del programa La Xarradeta. Obsessiu i, de vegades, versut.

Article escrit per:

Andreu Esteban Sebastià

Andreu Esteban Sebastià

Fotògraf apassionat amb el fotoperiodisme, per aquest motiu acudeixo a tota mena d’esdeveniments donant la meva particular visió d’aquests a partir de les imatges. Els meus grups de culte són Orxata Sound System i La Gossa Sorda.

Anteriors

Els grups en valencià més escoltats a Spotify

Recents

Les diverses cancel·lacions de concerts deixen un estiu agredolç

Sons de Xaloc

Sons de Xaloc