Zoo consolida el seu imperi en els Premis Carles Santos de la Música Valenciana

Sandra Monfort és altre dels noms que entren en molta força en l’escena musical pel seu últim treball

El Teatre Principal de Castelló va acollir el divendres passat la IV edició dels Premis Carles Santos de la Música amb un total de 17 categories. Si es poguera extraure una conclusió de la gala del divendres seria que Zoo consolida el seu regnat  en l’escena musical valenciana amb el guardó de tres categories: millor disc de música urbana, millor vídeo per “Llepolies” i millor gira. Cal recordar que la banda de música ja se’n va emportar el passat 14 de novembre quatre Ovidis a millor disc d’electrònica, producció, vídeo i millor cançó. Un altre nom que entra en molta força en el panorama és el de Sandra Monfort, qui se’n va emportar dos premis: el de millor artista revelació i el de millor disc de l’any. 

Les portes del Teatre Principal de la ciutat de Castelló obrien a les 20:30 h i ja des del minut zero, l’entrada del teatre era un degoteig incessant de persones. Només entraves havies de passar pel photocall, componies el teu millor somriure i seguies el teu camí mirant a qui et podies trobar en eixa festa valenciana de la música. Perquè just davant del photocall estaven emetent en directe el programa Territori Sonor, d’À Punt, per on van passar persones com Andreu Valor (premiat de la III edició dels Carles Santos), entre d’altres. 

Així que sí: expectació, somriures, nervis, retrobaments i abraçades era el que es podia assaborir poc abans de començar la gala dels premis. Tots sabíem que a les 21:30 h havíem d’estar en el nostre lloc, però fins a les 22:00 h tot el món seguia enganxat a les converses d’un hall ple de vida. Finalment, com estava previst, la gala començava puntual i… quina escenografia! Un dels punts forts dels Carles Santos ha estat eixa banda de música que actuava com a fil conductor dels premis, sense presentador. 

Sandra Monfort, May Ibáñez, Neus Ferri, Elma Sambeat i Viktorija Pilatovic van ser les veus que donaren vida a aquestes cançons.

La dinàmica era molt senzilla: la banda tocava, una veu en off anava indicant qui entregava els premis, amb un vídeo es mostraven els nominats i, finalment, anunciaven el guanyador. L’entrega dels premis s’intercalava amb actuacions en directe de cançons representatives de la història de la música valenciana com “Libre”, de Nino Bravo, “Al país de l’olivera”, d’Obrint Pas o “Camals mullats”, de la Gossa Sorda. Sandra Monfort, May Ibáñez, Neus Ferri, Elma Sambeat i Viktorija Pilatovic van ser les veus que donaren vida a aquestes cançons. 

Els premis, al final, foren emoció injectada en vena: el Teatre Principal de Castelló va acollir un bon grapat d’artistes que dia a dia es deixen la pell en els seus treballs musicals. Com es pot traduir tota eixa suor, tota eixa ànima que, al final, deixes sobre el teu disc en uns premis? Sembla impossible. Per això, pot ser, la tònica general eren somriures còmplices, nerviosisme, abraçades o mans agafades molt fortament mentre anunciaven els premiats. 

Els Carles Santos van realitzar una menció d’honor a l’empresa Sedajazz, amb 30 anys de trajectòria, per la seua tasca amb la promoció i difusió del jazz.

I els discursos… persones molt nervioses, apostes de qui havia de parlar, gent que s’ho tenia ja escrit, discursos molt bonics, inspiradors, reivindicacions. Panxo Sánchez (Zoo) va admetre que el  “tercer disc és el que els dos discs anteriors han volgut ser perquè hem disposat de temps, diners i suport”, al mateix temps que també oferia anar a tocar gratuïtament a Cirat, Aranyel, Puebla de Arenoso, Sucaina o Villahermosa del Río amb Tito Pontet a causa de la polèmica que hi va haver en Montanejos per la cancel·lació del concert d’aquest últim. 

Sandra Monfort també va demanar durant l’entrega del premi a la categoria millor disc de l’any (categoria que no estava anunciada juntament amb la de millor cançó) que es donara suport a les sales i va animar també a escoltar música no festiva, perquè calia donar suport també als estils menys “mainstream” i “que costen molt d’emplenar”. Per altra banda, els Carles Santos van realitzar una menció d’honor a l’empresa Sedajazz, amb 30 anys de trajectòria, per la seua tasca amb la promoció i difusió del jazz. 

Resum dels guanyadors dels Premis Carles Santos de la música valenciana

Millor gira

Zoo. Llepolies

Millor disc de pop

Luis Prado. El tsunami emocional (Hall of fame records, 2021)

Millor disc de rock

Santero y los Muchachos. Cantina (Actúa Music Entertainment, 2021)

Millor videoclip

Volcànica Media pel vídeo Llepolies, de Zoo

Millor disc

Sandra Monfort. Niño réptil ángel (Hidden track records, 2021)

Millor cançó

Óscar Briz. La llum es presenta si la crides  (Ventilador Music, 2021)

Millor artista o grup revelació

Sandra Monfort. Niño réptil ángel (Hidden track records, 2021)

Millor disc de música urbana

Zoo. Llepolies (Zoo Records, 2021)

Millor disc de fusió i mestissatge

Besarabia. Animal republic (Microscopi, 2021)

Millor disc de cançó d’autor

Òscar Briz . Amor & psicodèlia en temps de virus (Ventilador Music, 2021)

Millor disc de música d’Arrel Tradicional

Les Folies de Carcaixent. A l’estil del país  (Grups de Balls populars les folies de Carcaixent, 2021)

Millor disc de música familiar

Marcel el Marcià. Secrets dins d’una caixa dins d’un calaix

Millor disc de jazz

Sedajazz Big Bang. Sinergia (Autoedició, 2021)

Millor disc de recuperació de patrimoni musical

Jordi Sanz. Félix de Santos. Obras de concierto (Pleiades editions, 2021)

Millor disc de clàssica contemporània

Spanish Brass. Spanish Brass (a) Live (Autoedició/SB Management CB, 2021)

Millor disseny

 Jorge Lawerta pel disc Balboa lovers, de Le Dancing Pepa (Le dancing Pepa Swing Band, 2021)

Premi del públic

Les Folies de Carcaixent. A l’estil del país (Grups de Balls populars les folies de Carcaixent, 2021)

Àngela Sanchez i Tàrsila Galdón

Anteriors

L’esperit de superació d’Edu Esteve

Recents

L’Elegància Dorm

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.